tiistai 31. tammikuuta 2012

Kaipaus-korun testausta

Jes!! Tuoksukoru Kaipaus on saapunut. Ensivaikutelmana koru näyttää oikein kivalta. Aika iso mollukka tuo isompi sydän, mutta mukavan kevyt. Nauha on tosin aika outo, taipunut paketissa sykkyrälle eikä kaulassakaan oikene. Samanlaisia nauhoja olen nähnyt niissä purkka-automaatin tyyppisissä vehkeissä joista saa eurolla jonkun lapsia mielyttävän riipuksen. Tuo kiinnityskoukku tosin on hopeaa, mutta olisin toivonut että se olisi tehty jostakin kestävämmästä metallista ja käytet säästynyt valuutta kunnollisen nauhaan tai ketjuun.
Koru on sisältä ontto ja takapuolella olevasta reiästä on helppo laittaa hajuvettä sisään. Päätin kokeilla aluksi neljällä suihkauksella Calvin Kleinin Cravea (ohjeessa oman maun mukaan 2-6 suihkausta). Aluksi tuoksuun sekoittuu savinen sivujuonne, mutta hetken päästä haisee vaan viina. Ohjeessa tosin sanotaan, että tuoksu on asettunut koruun vasta seuraavana päivänä ja kestää sitten samanlaisena noin 2-4 viikkoa. Seuraavana aamuna lämmin sydäntuoksu oli kehittynyt esiin ja koru tuoksuu mukavan miedosti. Kun korua haistaa ihan läheltä tuoksussa tuntee kyllä hieman saven hajua, joka ei kaulassa pitäessä, juurikaan haittaa. Ainakaan tämä tuoksu ei kaulalta haise nenään liikaa, lähinnä kävellessä tuoksu tulee lempeinä tuulahduksina. Tuoksuille herkän on kuitenkin mahdollista aloittaa vähemmälläkin määrällä ja lisätä sitten.

Jos jollakulla on koru käytössä niin tarvitsisin vähän neuvoa. Ohjeessa oli tuoksun neutraloimisesta vain, että kaikki mikä ei kestä kuumentamista pitää ottaa pois. Mietiskelenkin, lasketaanko tuo hopeinen koukku kuumentamista kestäviin materiaaleihin vai ei. Koukku on kyllä mahdollista rassata pois, mutta hopea ei ole ihan niitä kestävimpiä materiaaleja venytellä edestakaisin. Voikohan sen hopeaosan siis antaa olla 200 asteessa puoli tuntia?


3 kommenttia:

 1. Entä jos laitat tuonne firmaan kyselymailia aiheesta?

  Hih, oli kyllä loistava idea käydä kaupassa suihkimassa tuoksua tuohon koruun!

  VastaaPoista
 2. Jos koukku tosiaan on hopeaa, eikä mitään halvempaa seosta, sen pitäisi kestää 200-celciusasteen kuumennus leikiten. Koruhopean/sterling-hopean sulamispiste tulee vastaan vasta 900-asteen tietämillä :)

  VastaaPoista
 3. Jes! Hyvä juttu. Kunhan mies palaa kotiin nuuhkittavaksi niin vaihdan kyllä tuoksun johonkin toiseen. Nyt tuoksu on pysynyt korussa n. 3 viikkoa ja vain hieman laimentunut. Tuoksu on käytössä pysynyt hyvin korussa eikä häririnnyt ympärillä olevia, luokkakavereiden mukaan en ole haissut mieheltä :)

  VastaaPoista