lauantai 18. helmikuuta 2012

Romanttista ystävänpäivä-intoilua

Valentino Valentina EdP 30 ml
Ensituoksu:
Calabrian bergamotti, Villimansikka, Tähtianis, Tryffeli
Sydäntuoksu:
Amalfi, Tuberoosa, Jasmiini
Pohjatuoksu:
Vanilja, Setripuu
Ystävänpäivän kunniaksi aloin mietiskellä vanhoja suosikkejani romanttisista tuoksuista sekä paria uudempaa viimevuoden lopulta ja tältä keväältä. Tuoksut ovat kaikki rakastamiani kukkaistuoksuja, mutta tyyliltään ja tunnelmaltaan hyvin erilaisia.


Marraskuussa 2011 ilmestynyt Valentinon Valentina pääsi yllättämään minut. Yleensä vaniljapohjaiset tuoksut eivät ole suosikkejani, niiden liika makeus alkaa päivän aikana yököttää. Kesähelteillä en itse välttämättä tuoksua käyttäisi, mutta talvipakkasilla lämmin vanilja oli yllättävän miellyttävä ja sai vetoisen luokkahuneenkin tuntumaan aavistuksen lämpimämmältä pakkasten paukkuessa. Tuoksu toi minulle elävästi mieleen Candy Kingin valkoiset toffee-pallerot ja olo oli kuin suloisella karkilla. Makeudessaan oikein oivallinen ja alleviivaavan perinteinen naisellinen ja pehmeä tuoksu. Varmasti jotain mitä mies valitsisi hätäpäissään romanttiseksi lahjaksi naiselle, joka käyttää pastellivärejä ja kukilla koristettuja hiuspantoja. Niin kuin esimerkiksi minulle silloin kun haluan luoda illusion 50-luvun kotivaimosta :)


Lanvin Marry Me! Love Edition
Ensituoksu: Appelsiini, punaherukka
Sydäntuoksu: Ruusu, Jasmiini, Magnolia
Pohjatuoksu: Setripuu, Myski

Juurikin ystävänpäivää varten lanseerattu Lanvinin Marry Me Love edition ei oikeastaan eroa juuri mitenkään alkuperäisestä versiosta, eikä oikeastaan muistakaan Lanvineista. Tuoksu on raikas ja kirpeä kukkaisen marjainen kuten ne muutkin. Lanvinit ovat pitkään olleet varsinkin kesäsuosikkejani, mutta jotenkin olen viime aikoina alkanut kypsyä tuohon kirpeyteen ja saanut huonona päivänä siitä jopa päänsärkyä. Harmi, sillä tuoksu on hyväntuulisen tyttömäinen ja villitsee usein iloisiin seikkailuihin. Onneksi alun lähes kitkerän kirpeä punaherukka ja appelsiini saavat ajan kanssa pehmeyttä ruususta ja magnoliasta. Odottelin pitkään rakastamaani myskiä nousevaksi, mutta omalla ihollani kirpeys vei voiton loppuun asti. Luultavasti sydäntuoksun jasmiini oli kuitenkin se mikä sinetöi päänsäryn alkamisen tällä kertaa, koska se harmikseni alkaa tykyttää päässäni kesäisin ulkoilmassa pihamaallakin. Erota en halua, mutta joudun ehkä pitämään tauon vanhojen suosikkieni kanssa. Ehkä kesällä palaan taas Lanvinin Jeannen pariin kuten edellisinäkin kesinä.

 Par Amour - 50ml Eau De Parfum Spray
Ensituoksu: Roseepippuri, mustaherukka
Sydäntuoksu: Kardemumma, Ruusu, Vanilja
Pohjatuoksu: Labdanum, santelipuu, amber,  benzoin
Pitkäaikaisin romanttinen tuoksuni, jota olen viimeaikoina käyttänyt enää hyvin harkituissa tilanteissa on Clarinsin par Amour. Ihastuin tuoksuun aikoinaan ensinuuhkaisulta vuonna 2005 ja hankinkin sen vanhojentanssien tuoksuksi. Par Amour on täyteläinen ja juhlava tuoksu ja vähän ihmettelenkin miten olen silloin ihastunut niin raskaaseen tuoksuun verrattuna muihin suosikkeihini. Kokonaisuudessaan tuoksuun liittyy paljon lukioajan muistoja ja on ehkä lähimpänä jotain mitä voisi kutsua nimikkotuoksuksi. Tuoksu on raskaiden pohja-ainesten ansiosta puuterisen pehmeä, täyteläinen, itämainen ja savuinen. Santelit ja amberit, puhumattakaan labdanumista, olisivat minulle combona liikaa elleivät rauhoittava ruusu sekä roseepippuri ja mustaherukka (taas yllättäen) toisi kaivattua pirteyttä ja kevennystä. Omaan nenääni tuoksu on melko agressiivisen sensuelli, täydellinen makuuhuonetuoksu. Kunnolla suihkuteltuna toimii myös tainnutusaseena. Voin melkein kuvitella 20-luvun tansijattaren punaisissa huulissaan puhaltelemassa tupakansavua jossakin hämyisessä teatterissa tuoksuen tältä.
Sarah Jessica Parker Lovely Perfume, Edp 50ml
Ensituoksu: Laventeli, Ruusupuu, Omena, Mandariini
Sydäntuoksu: Patsuli, Orkidea
Pohjatuoksu: Myski, Setripuu, Amber

Jos Par Amour on tuoksu josta tulee mieleen koko lukioaika, niin Sarah Jessica Parkerin Lovely on tuoksu joka paluttaa mieleen lukioajan romanttiset hetket ja ihastukset. Taisin käyttää tätäkin heti sen ilmestymisestä (myöskin 2005) lähtien ja hankkia sen kesätuoksuksi par Amourin rinnalle. Lovely on miellyttävän kevyt metsäinen kukkaistuoksu, jossa ei ole ällöttävää makeutta. Tuoksu sopii hyvin moniin tilanteisiin, koska se on melko hillitty, mutta ei kuitenkaan täysin huomaamaton. Lovelyn vihreät sävyt tuovat mieleen toukokuun vielä viileät mutta valoisat yöt kun ensimmäiset kesäkukat alkavat vähitellen nousta. Ainoana itseäni häiritsevänä sävynä olen huomannut alkutuoksussa piilevän laventelin ja senkin vasta tarkemman tuoksuihin tutustumisen jälkeen. Se haisee nenääni ahkerasta siedätyksestä huolimatta aina tunkkaiselta tai "vanhan naisen takapuolelta" kuten mieheni asian vähemmän hienotunteisesti ilmaisee. Onneksi laventeli on vain lyhyt häivähdys alkutuoksussa ja sen jälkeen voin edelleen palailla suloisiin muistoihin rauhassa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä arvioista! Mulla on edelleen pullo Lovelya harvakseltaan käytössä. Valentinaa on pitänyt kokeilla koko talvi, mutten ole kerennyt (liikaa tuoksuja, liian lyhyt elämä).

    VastaaPoista
  2. Eikä muuten ollutkaan pelkkä laventeli, mikä tuon Lovelyn alkutuoksussa mättäsi. Hemmetin patsuli, enää et jää tunnistamatta.

    VastaaPoista