sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Ihana pioniPioni ja kevyet, hyvin yksinkertaiset tuoksut kuuluvat alkukesääni yhtä vahvasti kuin pisamat ensimmäisen auringonoton jälkeen. Vielä pioni ei kuki vanhempieni takapihalla, mutta onneksi muutamat kevään uutuudet tuovat sen pohjolaankin ennen kuin päivä alkaa lyhentyä.

Selvittyäni kunnolla siitepölytukkoisuudesta olen huomannut haikailevani jälleen L`Occitanen Pivoine Floraa, jonka jo unohdin talveksi. Siksipä innostuin kovasti kun huomasin tänä keväänä lanseeratun uuden limited edition version Pivoine Delicaten, jossa pionia höystetään kielolla. Odotan yhä kohtaamista tämän tuoksun kanssa, mutta epäilen pahasti testaamisen jäävän väliin. En enää edes jaksa elää toivossa, että oman kaupunkini valikoimaan ilmestyisi rajoitettua erää yhtään mistään kun massauutuuksienkin tulo kestää lähes seuraavan sesongin juurelle. Mutta aina voi haaveilla ja onneksi minulle jää alkuperäinen versio.

Pivoine Delicate L`Occitane en Provence for women
kuva: fragrantica

Hurmaavan kevyt ja kainon tyttömäinen Pivoine Flora tarjoaa pionin välillä lähes rasittavan eleganttina perfektionistin kukkaistuoksuna, ilman yhtäkään tummunutta terälehteä. Tuoksu on fiiliksen varma pelastaja silloin kun haluan epätoivoisesti ylläpitää elegantin naisellisuuden mielikuvaa kun oikeasti tukka on pelastettu kuivashampoolla, meikkaukseen ei ollut aikaa ja päällä on kiireessä kaapista ensimmäisenä osuneet vaatteet, jotka ei kuitenkaan ihan sovi yhteen.

kuva: fragrantica

Sitten on taas päiviä kun olo on vahvan naisellinen "We can do it" -tyyliin. Silloin haluaisin myös pionini varsineen ja multineen, mielellään parit yöpakkaset kärsineenä. Toivon kovasti kevään toisen pioni-uutuuden Jo Malonen Peony & Mossin täyttävän tämän tarpeen. Vielä en ole päässyt sitäkään kokeilemaan, mutta sample on sentään postissa matkalla taannoisen tuoksujen verkkoshoppailu-bingen jäljiltä. Palailen siis pioniin vielä myöhemmin tai jos en, hiljaisuus kuvastaa karvasta pettymystä.

Peony & Moss  Jo Malone for women
kuva: fragrantica

2 kommenttia:

  1. Mietiskelen tässä juuri, että miksi minulla ei ole mielikuvaa siitä, miltä pioni tuoksuu. Ehkä siksi, että mökillä kukassa olevat pionit houkuttelivat aina runsain määrin muurahaisia? Tunge nyt nokkasi sitten muurahaispesään. Pioni on kyllä todella upean näköinen kukka. Pivoine Delicatea olisi mukava testata, pidän kielosta. Mutta sama vika täällä, tuskin tarvitsee tähän kaupunkiin odotella.

    VastaaPoista
  2. Pionissa on ihanan pehmeä tuoksu, joka ei ainakaan omassa kotipuskassa leiju kovin voimakkaasti, joten vaatii kyllä sitä naaman puskaan tunkemista. Tuoksuvalikoiman suppeus on kyllä Suomessa pulma vähän kaikkialla, mutta valikoima muuttuu todella surkeaksi vaikka asuisi keskisuuressakin kaupungissa.

    VastaaPoista