tiistai 19. kesäkuuta 2012

Yrttiset Jo Malonet

Kärsiessäni kevät-tukkoisuudesta tuntui ettei mikään tuoksunut paljon miltään. Lähestyin siis yrttisiä tuoksuja, jotka tuntuivat tunkeutuvan edes osittain hajuhermoni lähettyville. Siispä olen testaillut viime kuukauden aikana paljon Jo Malonen yrttisiä tuoksuja. Malonen tuoksut ovat kesää vasten keveydessään erittäin houkuttelevia ja palaan johonkin niistä lähes joka kesä. Eniten niissä miellyttää yksinkertaisuus ja raikkaus, jonka usein vain cologne voi minulle tarjota. Nyt kun olen tutkiskellut omaa tuoksumakuani enemmän, olen huomannut hakevani tuoksuilta täysin erilaisia asioita kesällä kuin muina vuodenaikoina. Muina vuodenaikoina kaipaan tuoksun kertovan minulle tarinan ja tuovan elämyksen. Kesällä riittää, että tuoksuu hyvältä. Sen ei tarvitse johtaa mihinkään syvällisempään. Ehkä olen kesällä kevytkenkäisempi tai ehkä keskityn ympärillä oleviin elämyksiin ja tuoksuihin enemmän kuin omaan nahkaani. Oli asia miten vain, Malonen tuoksujen kanssa saat sen mitä haistat. Testaamani Malonet eivät juurikaan kehity iholla siihen sulautumisen jälkeen. Ei siis luvassa mitään pitkiä mielikuvamatkusteluja eri maisemissa. Pelkästään ihana hetki, joka vie mukaansa ja jonka toivoo pysyvän mahdollisimman pitkään kunnes hiipuu pois. Eikö siinä muka ole kesä tiivistettynä?


Lime Basil & Mandarin Franchise Image
Kuva: Lime Basil & Mandarin

Raikas ja alkuun jopa pistävä tuoksu. On basilikaa joo, ja bergamottia ja mandariinia, mutta myös syreeniä. Patsuli ei onneksi erotu nenääni. Mutta miksi tämä tuoksuu mieheltä? Aivan selvä partavesiyhdistelmä. Testasin tätä mieheeni ja tuoksui herkulliselta. Myönnän, että mieleeni tuli tuhmia ajatuksia. Suosittelen.


White Jasmine & Mint Franchise Image
Kuva: White Jasmine & Mint

Ensinuuhkaisulla haistan lähinnä bergamotin, mutta pian tuoksusta alkaa löytyä myös jasmiini, minttu ja iloisena yllätyksenä tee. Jasmiini kuuluu lapsuuden muistoissani oman huoneeni ikkunan alle, josta se tuoksui lämpiminä öinä uniini. Haluaisin kovasti pitää siitä myös hajuvesissä, mutta saan siitä valitettavan usein päänsärkyä. Tällä kertaa olen löytänyt jasmiinituoksun jonka kanssa ei ole migreenivaaraa. Tähän voisin vaikka palatakin. Edellisestä innostuneena päädyin testaamaan tätä myös mieheeni ja jasmiiniminttukin toimii loistavasti, paremmin kuin omalla ihollani. Edeltäjäänsä hienostuneempi ja huomaamattomampi, vähän salaperäinenkin. Sopii hyvin yhteen puvun kanssa. Painostan miestäni laittamaan tätä kun menemme ystäväni häihin juhannuksena.


Amber & Lavender Franchise Image
Kuva: Amber & Lavender

Suhtauduin erittäin suurella epäilyksellä tähän yhdistelmään ennen kokeilua. Laventelin tuoksu on mielestäni jotenkin ankea eikä siihen liity mielessäni miellyttävää mummola tai puhtaat liinavaatteet viittausta kuten monilla muilla. Tässäkin tapauksessa ensituoksuna löytyy hyönteismyrkky, joka kestää ja kestää. Kun tuoksu on jo oikeastaan hiipumassa pois saatan ehkä kokea jonkinlaisen häivähdyksen maalaisromantiikkaa. Tuoksua haistellessa en pystynyt koko sen elinkaarena pääsemään laventelin yli huomioimaan kunnolla muita nuotteja. Avasi kyllä nenän. Myös tämä tuoksu pelitti miehelläni paremmin, mutta ei saanut yhtä positiivista lopputulosta kuin kaksi edellistä.


Lopputuloksena kokeiluilleni kolme uutta tuoksua miehelleni, nolla minulle. Onneksi ihanista tuoksuista on joskus jopa innostavampaa nauttia jonkun toisen iholla. Varsinkin jos tuntee olonsa kesäisen vallattomaksi ja kevytkenkäiseksi ;)

2 kommenttia:

  1. Minusta yhdistelmät vaikuttavat hyviltä ja omalaatuisilta, etenkin tuo Lime Basil & Mandarin :)

    VastaaPoista
  2. Olivat kyllä ihanan piristäviä perusimelien tuoksujen rinnalla. Täytyy palata näytteiden pariin taas syksyllä kun kaipaan vähän tuhdimipia tuoksuja.

    VastaaPoista