sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ruusun tuoksu


Yksi ihanimmista ja naisellisimmista tuoksuista joihin en vain kyllästy on ruusu. Ruusun tuoksun sanotaan kuvastavan naisellisuutta ja rakkautta sekä tasapainottavan ja nostavan ihmisen lämpimän ja lempeän puolen esiin. Ruusu liittyy mielessäni moniin erilaisiin tilanteisiin ja tunnelmiin. Ruusu voi olla pääraaka-aine sekä pienen tytön ensimmäisessä itse tehdyssä ”hajuvedessä” että kalliissa ja ylellisessä parfyymissa. Ruusun tuoksun voi haistaa sekä nuoren tytön että iäkkään rouvan liepeillä. Ruusu sopii tunnelmaltaan sekä hienoihin juhliin että meikittömälle mökkiläiselle.

Comme des Garcons Series 2: Red Rose jossa tuoksuu marokkolaisen ja bulgarialaisen ruusun lisäksi vadelma, pippuri ja kurjenpolvi onnistui täyttämään ruusun kaipaukseni erinomaisesti. Tuoksu on iholla aluksi voimakkaan ruusuinen ja vadelmainen, mutta ei ainakaan minun ihollani tunkkaisen imelä vaan enemmänkin kirpeä ja raikas kuin ruusulla maustettu vadelmamehujää. Jos alkuun säikähtää laittaneensa Red Rosea liikaa, ei kannata huolestua sillä tuoksu laimenee iholla yllättävän nopeasti. Vadelman tuoksu voimistuu ajan kanssa ja tekee tuoksusta herkullisen marjaisen. Kokonaisuudessaan pienen muhimisen jälkeen Red Rose alkaa mielestäni muistuttaa Jeanne Lanvin –tuoksua josta pidän erityisesti keväisin todella paljon. Ilmeisesti samankaltaisuus johtuu vadelmasta. Ehkä yritän jatkossa etsiä lisääkin vadelmaisia tuoksuja, koska olen löytänyt niistä jo kaksi suosikkia. 
Rose  Eau de Toilette by  Comme des Garcons Series 2: Red


Yksi ruusuisista suosikeistani jokapäiväiseen käyttöön on Weledan Villiruusu –deodorantti jonka tuoksu on peräisin ruusun eteerisistä öljyistä. Vaikka ekologisuus ei olekaan asia jonka laitan ostopäätöksiä tehdessäni ensimmäiselle sijalle, se on varsinkin opiskelijan budjettiin sopiessaan suuri etu. Villiruusudeodorantissa on vain luonnollisia ainesosia eikä se sisällä alumiinisuoloja. Olen jo pidemmän aikaa testannut vuorotellen alumiinisuolattomia deodorantteja ja monet niistä ovat osoittautuneet omassa elämässäni tehottomiksi. Tämä deodorantti kuitenkin pärjää minulle jopa pyöräillessäni töihin. Parasta siinä on kuitenkin täyteläinen ja ylellinen tuoksu.Esimerkiksi töihin lähtiessäni kun en voi laittaa voimakkaita tuoksuja iholle nautin ruususta teenä tai leivonnaisena. Yksi lempiruusutuotteistani on lahjaksi saamani tuote kuivattuja ruusunnuppuja joista saa haudutettuna ihanaa ruusuvettä juotavaksi sellaisenaan tai lisättäväksi ruokiin tai juomiin.  Joskus olen myös suihkuttanut sitä pullosta hiuksiin tai lisännyt pari nuppua hiustenhuuhteluveteen mökillä. Jälleen yksi ihana arkinen ylellisyys.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti