lauantai 7. tammikuuta 2012

Lisää ihon tuoksuaKun joulukiireistä on päästy ja hieman jo talveakin saatu alkuun, päätin jatkaa ”tuoksuttomien” testailua vielä muutamalla ihon tuoksua jäljittelevällä tuoksulla. Testauksessa ovat viime päivinä olleet Juliette has a gun: Not a perfume, Anamor: All that matters sekä Sarah Horowitzin Perfect veil. Tietääkseni tuoksuja ei Suomessa myydä, mutta netistä niitä saa tilattua. Omat testerini tilasin luckyscent –sivustolta. 


Not a perfume on nimestään huolimatta yllättävän voimakas ja pitkäkestoinen aina seuraavaan päivään asti. Tuoksu on melko samanlainen kuin aiemmin testaamani Clean Skin  ja tuoksuu nimensä mukaan myös lähinnä puhtaalta iholta. Not a perfume on mielenkiintoinen tuoksu myös siinä mielessä, että se sisältää vain yhtä ainetta, Ambroxania, joka on kaiken lisäksi synteettinen aine eikä siis tule luonnosta. Sen vuoksi tuoksu pysyy iholla muuttumattomana eikä erilaisia sävyjä tule ajan kanssa esille kuten hajuvesissä yleensä. Joku voisi pitää tuoksua tylsänä, mutta toisaalta tuoksua kerran kokeiltuaan tietää mitä saa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin hajuvesi jonka alkutuoksu on erittäin hyvä, mutta iholla muhiessaan tuoksu muuttuu epämiellyttäväksi. Tuoksuna ambroxan muistuttaa ambraa jonka synteettinen serkku se on. Koska ambra on kaskelotin suolistossa syntyvä ruuansulatustuote, jota eläin oksentaa mereen ihmisten kerättäväksi kannatan oikein mielelläni synteettistä serkkua. Ambran kalleuden, hankalan saatavuuden ja eettisten kysymysten vuoksi synteettisiä vaihtoehtoja on käytetty ainakin 1950-luvulta ambran korvaajana hajuvesissä.  Sitä kehutaan myös ”allergia-vapaaksi”, uskaltaisinkohan testauttaa siskollani? Not a Perfume  Eau de Parfum by  Juliette Has a Gun

                          


 All that matters- tuoksussa alussa erottuvat eniten puu ja myski.  Myski ei kuitenkaan hyökkää päälle eikä tuoksu ole makea. Kukkaisuus ei ainakaan omalla ihollani tule juurikaan esille, mutta kielo on ajan kanssa tunnistettavissa hentona häivähdyksenä. Tuoksu tuo mieleen pitkään palvelleen suosikkikaulahuivin johon on käytössä tarttunut meikkiä ja eri hajuvesiä. Ihon tuoksun jäljittely on kuitenkin onnistunut erittäin hyvin sillä tuoksu häviää tai sulautuu ainakin minun ihollani hyvin nopeasti ja tuoksu katoaa täysin.


All That Matters  Eau de Parfum by  Anamor

Perfect veil -tuoksu on alussa puuterinen ja lapsena käyttämäni huulirasvan tuoksuinen, mikä johtuu ehkä myskistä. Tuoksu on vähänkin laitettuna aika voimakas ja selkeästi makeampi kuin All that matters. Ei ehkä tuoksu jonka laittaisin mennessäni väentungokseen. Itse haistan tuoksusta voimakkaimpana vaniljan, myskin ja santelipuun. Omalla iholla sitruuna ja bergamotti eivät juurikaan erotu, mikä on oikeastaan sääli, koska minun makuuni tuoksu on hieman liian makea.
Perfect Veil   Eau de Parfum by  Sarah Horowitz Parfums


Vaikka etsinkin tuoksua joka ei olisi parfyymimäinen vaan tuoksuisi vaivattoman hyvältä ei puhtaista ja ihon tuoksuista ole löytynyt etsimääni suosikkia. Clean skinille voisin kuitenkin antaa vielä uuden mahdollisuuden jonakin seesteisenä ja vaaleana pakkaspäivänä. Perfect veil ja All that matters tuovat mieleen lukioajan suosikkini Lacosten Pour femmen, joten tuoksun puuterisuus ja hienostunut kukkaisuus voisivat olla Pour femme fanin mieleen. Nyt alan kuitenkin olla jo kyllästynyt myskiin ja ”ihon tuoksuun”, joten seuraavaksi aion testata jotain joka todella tuoksuu joltakin!

1 kommentti:

  1. Muilla kokemuksia tuoksuista? Tai jotain tuoksua lisättäväksi samaan jatkumoon?

    VastaaPoista