maanantai 23. heinäkuuta 2012

Vivienne Westwood


Kun näin ensimmäistä kertaa mainokset Vivienne Westwoodin Naughty Alice ja Cheeky Alice -tuoksuista, ajattelin että tässä voisi hyvin olla kaksikko josta pitäisin. Mainosten karkkisuus ja suloisuus antavat lupauksen makeasta ja vallattomasta kaksikosta. Odotin tuoksuilta myös nimen mukaista leikkisää seksikkyyttä alusta loppuun asti. Ja eihän kukaan Vivienne Westwoodin kaltainen voisi antaa nimeään tylsille tuoksuille. Johan sen näkee leidin omasta tyylistä ja luomuksista, ettei tässä tultu seinän varteen istumaan. Ikävä kyllä Viviennen luoma brändi ja leikkisät mainoskuvat koituivat kiinnostukseni mittapuussa sekä nousuksi että tuhoksi. Luultavasti olisin tuoksuille huomattavasti lempeämpi, jos en olisi mainosten perusteella odottanut niiltä jotain täysin muuta.

Vivienne Westwood
Kuva

Vivienne Westwood store Chi
Kuva

Kuva
Pamela Anderson Actress Pamela Anderson presents a creation by British designer Vivienne Westwood  at the Vivienne Westwood Ready-to-Wear A/W 2009 fashion show during Paris Fashion Week on March 6, 2009 in Paris, France.  (Photo by Francois Durand/Getty Images) *** Local Caption *** Pamela Anderson
Kuva
Vuonna 2010 ensiksi enhtinyt Naughty Alice ei ainakaan omalla ihollani herätä ainuttakaan tuhmaa ajatusta vaikka kuinka yrittäisin. Itse tuoksussa ei sinänsä ole mitään vikaa, ainoastaan siihen kohdistuvissa odotuksissa. Tuoksu kehittyy iholla alun vihreästä kukkaistuoksusta lämpimään itämaiseen suuntaan pysyen kuitenkin hyvin kevyenä. Mainitaan nyt, että ylang ylang ja ruusu muodostavat aika mukavan combon. Hetkeksi ehdin jo innostua kun olin aistivinani pienen vivahduksen kirsikkaesanssia ja hunajaa alkupuolella tuoksua, mutta sekin meni ohi.  Tuoksussa on jotain hyvin hellyttävää. Etsiessäni tuoksusta väkisin jotain tuhmaa, mieleeni palaa jatkuvasti vain kuva eksyneen näköisestä tytöstä yläasteen pihalla. Tyttö yrittää kovasti kapinoida ja tehdä vaikutusta pari vuotta vanhempiin tupakkanurkalla lintsaaviin poikiin, mutta silmissä asuva eksynyt ilme ja vielä hieman epävarma tapa liikkua paljastavat hänet lopulta aina. Naughty Alice yrittää esittää seksikkyyden yhtä hyökkäävänä ja kovana kuin on sen elokuvissa ja musiikkivideoissa nähnyt, mutta onkin oikeasti hyvin viaton, kiltti ja ystävilleen lohduttavan äidillinen. Pehmeydessään tuoksu on jopa mieleenpainuva, mutta ei tuhmuuden vuoksi. En yllättyisi jos joku pullon hankkinut mainitsisi sen muutaman vuoden kuluttua turvatuoksukseen.

Kuva

Entäs sitten se 2011 seurannut Cheeky Alice, jonka oli tarkoitus olla mainospuheiden mukaan "se seksikkäämpi isosisko". Tämä on nyt vähän julmaa, mutta jos ihminen näyttäisi siltä miltä tuoksuu, Cheeky Alicen kannattaisi kyllä mieluummin opiskella kuin luottaa iskevänsä varakaan miehen tai saavansa työpaikan koska sattui erottumaan joukosta. Kukkaistuoksuna se on ihan mukava ja raikas. Peruselementit toimivat hyvin ja tuoksun kehittyminen iholla etenee kuin juna; vähän ruusua, pionia ja kieloa joiden jälkeen matka jatkuu pohjatuoksun myskiin ja puuhun. Pehmeää, kukkaista, miellyttävää = peruskamaa. Kummankaan tuoksun kesto ei riittänyt kunnolla iltapäiväkahviin asti ja sain laittaa molempia kaksi suihkausta tavallisesti suosimani yhden sijaan. Kieltämättä mukavan kevyitä tuoksuja niille jotka pelkäävät hajuvesien käytössä eniten liian voimakasta tuoksupilveä.

Kuva
Tämän ystävällisemppiin ajatuksiin en nyt petettyjen odotusteni kanssa pysty. Jos saisin kumman tahansa pullon joskus lahjaksi, luultavasti käyttäisin sen ajan kanssa viimeiseen pisaraan. Ehkä jo pullon loppuun mennessä olisin oppinut päästämään irti mainoksen luomasta illusiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti