keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Just Breathe

Aina välillä huomaa ajautuneensa elämässä liian stressaavaan tilanteeseen, jolle ei tunnu näkyvän minkäänlaista loppua. Kun yksi asia on käsitelty loppuun, stressi vain muuttaa muotoaan. On opiskeluja ja töitä, asuntolainaa ja perhehuolia. Valmistuminen häämöttää eikä ole minkäänlaista tietoa mitä töitä tekee edes ensi viikolla. Jatkuvasti tuntuu olevan niin kiire, ettei kaksi vapaapäivää enää riitäkään edellisestä viikosta toipumiseen.

Kun vihdoin jäin toivottavasti lyhyelle kesälomalle/työttömäksi opiskelijaksi ilman tuloja, huomasin etten jaksanut ensimmäisellä lomaviikolla edes laittaa ruokaa. Halusin vain nukkua pitkiä päiväunia, lukea vähän jotain hömppäkirjaa ja nukkua lisää. Sen onneksi teinkin ja nyt toisella lomaviikolla kaikki alkaa näyttää jo paremmalta (ja osaan jo sanoa työttömyyttä lomaksi). Näistä lähtökohdista nousi tarve löytää tuoksu jota nuuhkaisemalla pääsisin välillä edes hetkeksi jonnekin muualle kun stressi meinaa voittaa minut kesken päivän.

Tumblr_m7akcvuzmn1raqvl8o1_500_large
Kuva
Olin jo aikaisemmin talvella tilannut CB I Hate Perfumen Memory of Kindness ja Just Breathe -tuoksuista samplet ennakoiden tämänkaltaista heikkoa hetkeä. Tuoksujen kehittäjän Christopher Brosiuksen tarinan mukaan Memory of Kindness on luotu muistuttamaan häntä tädistään, lempeimmästä tuntemastaan ihmisestä, ja tämän kasvimaasta jossa kasvoi tomaatteja. Pelkäsin tuoksun muistuttavan liikaa kasvisliemikuutiota, mutta se olikin hyvin raikas tuoreen tomaattipensaan tuoksu. Tuoksu on lempeä ja rauhoittava. Siinä ei ole tippaakaan kitkeryyttä ja sopii hyvin myös iholla käytettäväksi, mikä ei ole aina itsestään selvää tämän herran tuoksuille. En ole koskaan itse viljellyt vihanneksia, mutta toivoisin hyötypuutarhan tuoksuvan tältä. En ehkä rakastunut täysin ensi nuuhkaisulla, mutta se teki tehtävänsä. Voisin helposti ajan kanssa kasvaa siihen kiinni.

Tumblr_m77t8o9aw01rz2in3o1_500_large
Kuva
Just Breathe on aika eri tyyppinen rauhoittava tuoksu. Sen tarkoitus olisi kuvauksen mukaan koota ajatukset ja viedä mielikuvamatkalle buddhalaiseen temppeliin bambun, teen, seetrin ja suitsukkeen voimin. Odotin tuoksun olevan hyvin vihreä ja raikas, mutta suitsuke tekeekin siitä melko makean. Suitsukkeesta huolimatta en sanoisi tuoksua kovin itämaiseksi, puu ja tee pitävät sen raikkaana. Iholla pidempään ollessa se muuttuu hyvin saippuaiseksi ja alkaa muistuttaa melko paljon Clean Fragrancea. Jostain syystä saippuaisista tuoksuista tulee minulle merellinen fiilis. Mutta sekin käy tarkoitukseen. Ja meri on minulle joka tapauksessa myös mielikuvissa lähempi matkakohde kuin temppeli.

Tumblr_l6zkcaue8q1qz4kfuo1_500_large
Kuva
Rauhoittumiseen Jo Malonen Wild Bluebell on yksi luottotuoksuistani. Se on viileän nihkeä ja vetisen makea kukkaistuoksu. Jasmiini ei aina ole suosikkilistani ykkösenä, mutta tässä sekin sulautuu miellyttävän viileäksi osaksi kevyttä kokonaisuutta. Wild Bluebellia on kuvattu alkukevään raikkaaksi tuoksuksi, mutta itse olen kokenut sen lohduttavaksi erityisesti myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä kun on vielä lunta. Tuoksu on niin viileä ja sinisävyinen, etten löydä siitä mitään aurinkoista ja iloista. Parhaiten se on sopinut melankoliassa kierimiseen ja nukahtamisen avuksi täydenkuun aikaan tai liian kiireisen iltavuoron jälkeen. Tuoksu muistuttaa minua hieman Moschinon Toujours Glamourin alkutuoksusta ennen kun manteli ehtii potkaista kunnolla.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti