perjantai 20. huhtikuuta 2012

I hate perfume

Sain jo jokin aika sitten paketin, joka sisälsi CB I hate perfumen näytteitä. Pitkän ja tuskaisen flunssan aikana en uskaltanut noita arvokkaita pullosia edes avata ja tuhlata nerokasta tuoksua vajavaiseen hajuaistiini. Kun nyt vihdoin olen varma että nenäni on varmasti terässä, pääsivät ensimmäisenä kokeiluun In the Library ja seuraavana päivänä Russian Caravan Tea. Molemmat jo ajatuksena hyvin houkuttelevia. Kuten joku on ehkä jo edellisistä kirjoitteluistani huomannut, olen ehdottoman ihastunut ajatukseen tuoksumaisemista ja latasin siksi näihin kahteen lähes eeppiset odotukset.

photo


Silti lähestulkoon säikähdin haistaessani ranteesta In the Librarya. Se tosiaan haisee niin autenttisesti tunkkaiselta kirjalta kuin vain mitenkään voi olla mahdollista. Tuoksusta pystyy erittelemään nahkakannet, vanhan paperin ja puun, savun sekä vaniljan ja myskin imelän tuoksun. Sitä vain mietin, miten hitossa kirjojen välissä lymyävä pöly on saatu litkuun mukaan. Puuterinen pöly on niin voimakkaasti mukana, että saa minut aivastelemaan koko päivän tuoksun osuessa nenään. Ei siis kovin käytännöllinen tuoksu. Harkitsen kyllä kovasti muutaman lempikirjani "vanhentamista" laittamalla muutaman tipan tuoksua kansien väliin. Olen sanaton.turkish tea — FotopediaRussian Caravan Tea ei ollut aivan yhtä mieltä mullistava kokemus, mutta huomattavasti käytännöllisempi. Suuri tunnemyllerrys jäi kokematta varmaan siksi etten oikein osannut odottaa paljon muuta kuin teetä jollakin makeutusaineella höystettynä. Sen sain. Mustan teen kumppanina löytyy bergamotti, savu sekä hienoinen hunajan vivahde, joka saattaa olla myös mielikuvitukseni lisäys. Tuoksu on kokemuksena hyvin miellyttävä, vaikka kaipaisin sen olevan hieman vahvempi teen ja savun osalta. Toisaalta käytettävyys voisi kärsiä. Erityisesti syksyllä ja talvella voisin kuvitella jo pelkän tuoksun lämmittävän yhtä tehokkaasti kuin kuuma teemukillinen peiton uumenissa. Tämä palaa varmasti iholle kunhan syksyyn päästään, voisin hyvin mielelläni harkita tuoksua myös hankintalistalle.

Molemmat tuoksut sopivat oikein hyvin iholla käytettäväksi sekä naiselle että miehelle. Vahvat assosiaatiot eivät tosin ole kaikkien mieleen kuten sain todeta. Muutamat ystävät eivät oikein ymmärtäneet pölyisten kirjojen ihanuutta ja sain osakseni "kumpikohan meistä oikein on hullu" -tyyppisiä pohdiskelevia katseita. Eräs ystävä myös myönsi aikoneensa kysyä, missä homeisessa arkistossa olen päiväni viettänyt, mutta ei ollut kehdannut kommentoida tuoksuani ennen kuin otin sen itse puheeksi. Minulta tuoksut luonut Cristopher Brosius saa kuitenkin suuret kiitokset. Vaikka tuoksuja ei iholla tulisi koskaan käytettyä, ne sopivat mainiosti tunnelman viritykseen ja mielikuvamatkailuun. Erityistä plussaa tuoksut saavat vesipohjastaan, jota alkuun epäilin tuoksun kestävyyden kannalta. Ainakin iholla testaamani tuoksut säilyivät riittävän pitkään eikä pistävä viinan käry käynyt nenään ensimmäisenä. Pullossa säilymisestä en sitten tiedä. Vuodenaika on ajanut hieman ohitse tämän kaksikon suhteen, mutta onneksi testaamatta on vielä ihanan raikkaalta kuulostava Gathering Apples.

1 kommentti:

  1. Voi ihana, mikä arvio! Todella kiehtovaa lukea In the Librarysta, se on ollut haistamislistallani pitkään, todella rohkeaa tehdä noin kirjaimellinen (pun intended) hajuvesi!

    VastaaPoista