torstai 26. huhtikuuta 2012

Lolita Lempicka, kevään pöhköimmät heräteostokset

 En yleensä intoudu tuoksun pullosta niin, että ostaisin sen. En koskaan osta tuoksua kahden haistamisen jälkeen heräteostoksena enkä ainakaan koskaan kokeilematta kertaakaan ensin. Siksi yllätyin kun huomasin ostaneeni sokkona kaksi Lolita Lempickan tuoksua. Tuoksut olivat alennuksessa, houkuttelevan suloisia ja pikkuisia 30ml pulloissa. Sorruin. Syytän pitkän ja raskaan työharjoittelun loppumista sekä ostoajankohtana vallinnutta täyttäkuuta.

Mainoskuva: Fragrantica

Fleur Defendue /Forbidden Flower (Annick Menardo) jakaa jopa oman mielipiteeni kahtia. Ensi nuuhakaisulla kotona totesin, että eiköhän tämä ollut tässä. En kuitenkaan alkanut samantien jynssätä tuoksua pois, onneksi. Alun kirsikan makeuteen sekoittuva mantelin kermainen karvaus aniksella höystettynä ei todellakaan miellyttänyt. Vähitellen aloin kuitenkin lämmetä kirsikka-mantelille, luultavasti rakastamani myskin esiinnousu helpotti tilannetta ja päätin jatkaa seikkailua. Käyn usein uusia tuoksuja haisteltuani vähän vilkuilemassa millaisia ajatuksia niistä on muille herännyt. Tavallisesti pystyn ymmärtämään miten tulkintaan on päästy ja nostamaan omaankin nenääni piirteitä joita muut tuovat esille. Tällä kertaa kuitenkin yllätyin kun tuoksua kuvattiin useaan kertaan kevyeksi ja jopa raikkaaksi. Niitä ominaisuuksia en tuoksusta mitenkään löydä. Minusta tuoksu on puuterisessa makeudessaan aika ällö ja raskas, vaikka sulautuukin ihoon nopeasti melko pehmeäksi. En ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi asiaa, mutta ehkä minulla on jonkunlainen pihvi käsitelyssä myös mantelin kanssa. Olen lopulta iloinen, että pullo on nyt oma, koska tämän tuoksun selvittämiseen tulee menemään monta kokeilukertaa. Ehkä valmistaudun seuraavaan kokeilukertaan tekemällä jotain kirsikka-manteli jälkiruokaa ja rakennan positiivista mielikuvaa sen avulla. Vaikka en vielä ole täysin ihastunut, on tämä hassu ja leikkisä tuoksu mielestäni ansainnut paikkansa vuoden 2012 vapputuoksuna.

Mainoskuva: Fragrantica


Toisesta hankinnastani Fleur de Corail/ Flower Coralista (Maurice Roucel) on sen sijaan hyvin paljon vähemmän sanottavaa. Tuoksussa kerrotaan olevan merellistä ja trooppista tunnelmaa. Fleur de Corail muistuttaa hyvin paljon makeantuoksuista aurinkorasvaa suolaisella auringon paahtamalla iholla. Pohjan puisuus tekee tuoksusta puuterisen lähes kurkkua kuivaavalla tavalla. En tiedä johtuuko aurinkorasvamielikuvasta, mutta olen tunnistavanani myös kookoksen häivähdyksen. Sateisena kesäpäivänä voisi sopia mielikuvamatkailuun helteiselle hiekkarannalle. Tuoksu jämähtää ihoon ja pysyy muuttumattomana, se ei armahda vielä iltapäivälläkään.

Pakkaus oli jälleen oikein suloinen ja minua huvitti kovasti sen pohjassa ollut hajuvesipullon käyttöohje :)

2 kommenttia:

 1. Minulla on vain yksi Lempickan tuoksu ja senkin ostin sokkona. En ole vielä päässyt sinuiksi sen kanssa mutta en ole menettänyt toivoani. ;-)

  Tykkään Lempickan pulloista ja mainoksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku muukin on hairahtanut sokko-ostoksiin näiden kanssa :) Pullot on kyllä söpöjä. Tuoksut tuntuvat olevan hyvin omaa laatuaan mielipiteenjakajina, mitä nyt tuolta keskusteluista katselin.

   Poista