tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kevään mukanaan tuova Versense

Vihdoin takaisin tuoksujen maailmassa. Kärsin talvella erittäin pitkästä ja tuoksumaailmaani köyhdyttävästä flunssasta ja siitä toipumisen jälkeen päättötyöpaniikista, joka imi hetkeksi kaiken kirjoitusinnon. Olen jo pidempään kaivannut raikasta sitruksista tuoksua, tai oikeastaan mitä tahansa uutta ikuisten hempeiden kukkaistuoksujeni keskelle. Flunssankin keskellä oloa raikasti tuoksu johon suhtautumista olen miettinyt pitkään. Nejän vuoden pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että se voisi olla hankinnan arvoinen. Niin hyllyyni päätyi tuliaisena mieheltäni pienen vihjauksen jälkeen Versacen Versense -tuoksu. 
photo

"Versense perfectly represents the Versace woman. I created a fragrance to make her feel incredibly lighter. There’s something very optimistic and confident about being free, and it was that feeling that I tried to capture for Versense" (Donatella Versace in Women’s Wear Daily, 3/20/2009)

Vaikka en koekaan olevani mikään Versace-nainen, olo tämän tuoksun kanssa todella tuntuu raikkaalta, kevyeltä ja vapaalta. Tuoksusta tulee vahva ja energinen olo. Usein voimakkaan sitruksiset tuoksut tuntuvat nenääni sporttisilta ja joskus jopa maskuliinisilta, toisaalta sitruksisissa tuoksuissa on myös jotain aurinkoista pikkutyttömäisyyttä. Versense tuntuu kuitenkin yllättävän kypsän naiselliselta bergamotin väistyttyä hieman sydäntuoksun tieltä. Tuoksu on raikkauden lisäksi melko makea, kuin mojito tai sitruunasooda. Ihmeekseni en ihastunut tuoksuun yksin vaan se sai kehuja myös mieheltäni, joka tavallisesti lähinnä sietää tuoksukokeilujani, mutta hyvin harvoin kommentoi niitä muuten kuin olankohautuksella. Tällä kertaa mielipidettä ei tarvinnut edes kysyä, tuoksu teki todella positiivisen vaikutuksen ja sitä kehuttiin jopa seksikkääksi. Luulen seksikkyyden kumpuavan pohjalla väreilevästä myskistä ja erilaisten puun sävyjen maanläheisestä sekoituksesta. 

Siitä nyt ei vaan pääse mihinkään, että sitrustuoksut haisevat helposti kissan pissalta monien iholla eivätkä siksi koskaan sovi kaikille. Versense on kuitenkin helppo sitrus-puinen  tuoksu, koska sydäntuoksussa piilevä jasmiini ja lilja sekä alkutuoksusta jonkun mielikuvituksella löytyvä viikuna tuovat sille lämpöä ja makeutta hapokkuuden rinnalle. Tämä on minunkin ensimmäinen selvästi sitruksinen tuoksuni ja myös ainoa Versacen tuoksu josta pidän. Tuoksu sopii ainakin minun maailmassani parhaiten kevättalven ja kevään viileisiin päiviin ja syyskuuhun kun haluan vielä ajatella kesää olevan jäljellä. Välimerellisyydestä ja raikkaudesta huolimatta en  itse käyttäisi sitä keskikesän helteellä. Pelkäisin pintaan nousevan hien tuovan esiin urean tunnun, mutta joku enemmän sirtuksen kanssa ystävystynyt voisi pitää sitä mukavan raikkaana ja viileänä kesätuoksuna. Positiivisen yllätyksen jäljiltä voisin jopa harkita jatkavani tutkimusmatkaani vihreiden puutuoksujen puolelle. Vaihtelunhalusta huolimatta tuhteihin itämaisiin tuoksuihin taitaa olla vielä matkaa...

Ruins — FotopediaEi kommentteja:

Lähetä kommentti